Guide til Valg af Triathlon Våddragt

Guide til Valg af Triathlon Våddragt

HUSK - Triathlon er en udstyrssport - hvilket betyder at mange køber langt dyrere produkter end de har brug for! 

Lad os se på basis elementerne for Triatlon våddragter:

  1. De holder dine muskler varme
  2. De giver dig øget opdrift
  3. De reducerer vandmodstanden pga. deres specielle glatte overflade
  4. De giver dig den nødvendige bevægelsesfrihed

Du skal også være opmærksom på at en triathlon våddragt max må være lavet af 5mm tykt neopren, ellers så er de ikke godkendt til officielle stævner.

Lever en våddragt op til ovenstående så er den egnet til triathlon brug. Den helt store forskel der er på de forskellige dragter er så smidigheden og tykkelsen af den neopren der er brugt. Jo mere smidig neopren, jo bedre bevægelsesfrihed, og jo tykkere neopren, jo bedre opdrift(i store træk).

Nedenfor vil jeg gennemgå de triathlon våddragter vi har her hos 12Tri.dk, men husk at uanset opdrift, reduceret vandmodstand, mere stabilitet og varme, så er det altså intet imod at forbedre din crawl teknik. Hvis du skal blive en god svømmer, så skal du altså lære at svømme crawl. Svømmer man korrekt(mange nuancer af korrekt her) crawl, så er det den mest energibesparende og effektive svømmestil. Kan du ikke svømme 500m crawl i stille og roligt tempo uden at blive træt, så kan du forbedre din crawl teknik og vi vil anbefale en super smidig våddragt, der samtidig har god opdrift og balnce, som f.eks. Zone3 Aspire.

Vores Lavpris Triathlon Våddragter

Disse våddragter tilhører gruppen vi kan kalde lavpris triathlon våddragter, det gør dem ikke uegnede, de indeholder de 4 egenskaber som er i listen ovenfor, og de overholder reglen om tykkelse. Kvalitetsmæssigt er de helt i top, de er syet og limet efter alle kunsten regler og er mindst lige så holdbare som de dyrere mærkevare. De giver tilstrækkelig bevægelighed, de mindsker vandmodstanden, de holder dig varm og giver dig øget opdrift. Derfor kan de anbefales til specielt nystartede triathleter der ikke er sikre på hvad de vil fremover, og lige skal prøve sig selv af - men hvis man godt vi ha' en dragt rækker udover det, så anbefaler vi altid Zone3 Aspire - der får man det hele, til en særdeles rimelig pris.

Reindeer Triathlon Våddragt

 Aropec Reindeer Triathlon Våddragt - SUPER BEGYNDER TRIATHLON VÅDDRAGT


Denne våddragt er lavet af 2/3mm neopren paneler og er en dragt i super kvalitet. Den er tilstrækkelig elastisk og giver udemærket bevægelighed og er bestemt en dragt som enhver begynder skal overveje at starte med. Man får en rigtig god begynder triathlon våddragt til pengene.

Dragten er ikke så tyk og er man lidt kuldskær kan man med fordel overveje om man skal op i en 3/5mm dragt som også vil gi' lidt mere opdrift.

 - Se Denne Begynder Triathlon Våddragt - Klik Her

 Cheetah Triathlon Våddragt

 Aropec Cheetah Triathlon Våddragt- SUPER BEGYNDER TRIATHLON VÅDDRAGT


Denne våddragt er lavet i neopren paneler i 3/5mm tykkelse og giver høj opdrift og kuldebeskyttelse. Den er ikke helt så smidig og elastisk som den tyndere Reindeer, men det er en rigtigt god begynderdragt også selvom man går lidt på kompromis med bevægeligheden, som dog stadig er rigelig god til at du kan svømme som du skal i den.

Der er indbygget lidt flere finesser, såsom stof på underarmen der hjælper med at hive/trække i vandet og vandledende påmalede kanaler for at forbedre vandmodstanden yderligere.

Hvis man vil opnå bedre bevægelighed og samme tykkelse af neopren, så skal man op i mellemklassen, hvor der er brugt en anden neoprentype.

 - Se Denne Begynder Triathlon Våddragt - Klik Her

 

 

Vores Mellemklasse Triathlon Våddragter

Her er der brugt en anden type af neopren, der er lidt mere smidig og lidt glattere end den der er brugt til lavpris våddragterne. De er mere farvestrålende, de har nogle ekstra finesser og så er de lavet af RaceZone3 som er et brand med 100% fokus på Triathlon og specielt på våddragter og tridragter til triathlon. Er du fast indstillet på at triathlon eller open water svømning er noget du vil holde fast i og du vil ha' lidt mere komfort og bevægelighed, så kan du med fordel gå op i mellemklasse dragterne. Her anbefaler vi igen Zone3 Aspire, det er igen en anden type neopren end både advance og vision, der giver langt mere komfort og bevægelighed.

Zone3 Advance Triathlon Våddragt

 Zone3 Advance Triathlon Våddragt


Meget populær begynderdragt, Zone3 bruger en smidigere neopren end den der er brugt i lavprisklassen og den har samtidig en meget glattere overflade som reducerer vandmodstanden yderligere. Den mere smidige neopren gør at du får mere bevægelsesfrihed og dragten føles mere behagelig. Derudover så er skulderpanelet lavet i et helt stykke neopren for yderligere bevægelighed. 

Zone3 Advance våddragten er lavet i 2/3mm neopren paneler, som egner sig til lunere vand. Skal du bruge ha' en dragt der kan holde dig varm i 15 grader "varmt" vand, så anbefaler vi du går op i en dragt der er lavet i 3/5mm neopren.

Se Advance Triathlon Våddragten til Kvinder

Se Advance Triathlon Våddragten til Mænd

 Zone3 Vision Triathlon Våddragt

 Zone3 Vision Triathlon Våddragt


Vision er lavet i 3/5mm tykke neopren paneler, som giver dig behagelig varme samtidig med rigtig god bevægelighed, grundet den specielle neopren der er brugt, som også er ekstra glat i overfladen.

Våddragten har "Speed Cuffs" på håndled og ankler, hvor våddragten er helt speciel glat og gør den hurtigere at komme ud af. Opdriften er er helt i top grundet placeringen af de tykkere neopren paneler.

Hvis man er begynder er denne dragt det bedste vi kan tilbyde, der er ingen fordel i at købe en dyrere dragt - tværtimod(er du ikke rigtig god til Crawl, så anbefaler vi ikke du køber en dragt i Highend klassen).

Er svømningen din stærkeste side, så er du måske en af dem der kan drage fordel af at rykke op i highend klassen, eller måske kigge på Aspire dragten.

Se Vision Triathlon Våddragten til Kvinder 

Se Vision Triathlon Våddragten til Mænd

 Zone3 Aspire Triathlon Våddragt

 Zone3 Aspire Triathlon Våddragt - 12TRI.DK ANBEFALER ZONE3 ASPIRE


DET HER ER DRAGTEN HVOR PRIS OG EGENSKABER GÅR OP I EN HØJERE ENHED - PERFEKT TIL BEGYNDERE OG KONKURRENCESVØMMERE! Aspire våddragten har fået top-karakterer(10 ud af 10 hos 220 Magazine og Triathlete Europe) og er en dragt der henvender sig den den gode svømmer, der ønsker ekstremt meget value for money. Den har "Speed Cuffs" på håndled og ankler, og er super afbalanceret grundet sammensætningen af de forskellige neopren paneler. Neoprenen er super lækker Yamamoto Neopren fra 2mm over skuldre og arme og op til 5mm på core delen af kroppen, som giver perfekt opdrift.

Vi anbefaler dragten til den dygtige svømmer der ønsker super meget for pengene og ved han får brugt dragten ofte. Dragten egner sig bestemt til konkurrence på højt plan.

Er du en super god svømmer, så er du måske en af dem der kan drage fordel af at rykke op i highend klassen. Men selv konkurrencesvømmere vil ha' svært ved at mærke forskel!

Se Aspire Triathlon Våddragten til Kvinder 

Se Aspire Triathlon Våddragten til Mænd

 

Vores Highend Triathlon Våddragter

Her er vi oppe i ren videnskab, og de fineste neoprentyper, med ypperlig elastisitet og komfort, men det er bestemt ikke dragter for folk, der ikke har crawl teknikken i orden - dragterne er lavet med fokus på dygtige konkurrence svømmere, de vil direkte være en hæmsko for den der ikke har crawl teknikken i orden pga. konstruktionen og opdriften. Igen her er dragterne lavet af RaceZone3 som er 100% fokuseret på og specialister indenfor Triathlon våddragter. 

Zone3 Vanquish Triathlon Våddragt

 Zone3 Vanquish Triathlon Våddragt


Helt specielt udviklet til de hurtige svømmere, i super smidig Yamamoto neopren fra 1,5 til 5mm tykkelse, specielt sammensat for max smidighed, perfekt balance og opdrift tilpasset den hurtige svømmer. Dette er en dragt udelukkende for de dygtige svømmere, da dragten er specielt designet med dem for øje. 

Zone3 Vanquish har tynd 1,5mm neopren i skulder og armpanelet og tykkere neopren på mave og lår, og er perfekt afbalanceret.

Dragten har udelukkende fået top karakterer alle steder og er den dragt vi anbefaler til de dygtige svømmere.

Se Vanquish Triathlon Våddragten til kvinder 

Se Vanquish Triathlon Våddragten til Mænd

Zone3 Victory D Triathlon Våddragt

 Zone3 Victory D Triathlon Våddragt


Helt specielt udviklet til de hurtige svømmere og til lange distancer, altså Ironman og halve ironman distancer. Den er foret i flere paneler på bl.a. lægmuskler og ben for at holde dig varm på hele svømmeturen. Derudover er den fabrikeret i ekstrem smidig Yamamoto neopren fra 1,5 til 5mm tykkelse, specielt sammensat for max smidighed, perfekt balance og opdrift tilpasset den hurtige svømmer. 

Denne dragt er til dig der svømmer lange distancer og svømmer ekstremt godt. Det bliver ikke bedre!

Se Victory D Triathlon Våddragten til kvinder

Se Victory D Triathlon Våddragten til Mænd